Kategórie
  • Akciové produkty
  • Adax elektrické kúrenie [81]
    •  
  • ClimaStar keramické vykurovacie panely [36]
    •  
  • GLAMOX Konvektory [12]
    •  
  • Comfort Heat Vykurovacie káble [77]
    •  
Novinky emailom
TOP produkty
Partnery
/blog
15.09.2014 14:00

Elektrické podlahové kúrenie pre začiatočníkov a pokročilých

Elektrické podlahové kúrenie pre začiatočníkov a pokročilých 

Vo veľkej letnej horúčave neexistuje lepší pocit, než bosími nohami kráčať po chladnej podlahe a pritom si dať na pitie niečo ľadové. To isté sa už nedá povedať v mrznúce zimné ráno, keď človeku sa ani nechce vyjsť spod periny. O čo príjemnejšie by bolo cítiť príjemne teplú podlahu pod našimi nohami?

Comfort Heat Vykurovacia rohož CTAE-100, 1200W, 12 m² (0,5x24m)

Prečo je dobré elektrické podlahové kúrenie?

Človek je nastavený tak, že sa cíti dobre ak mu nie je zima na nohy. Výhodou podlahového kúrenia oproti tradičným vykurovacím systémom je, že nezaberie veľa zvácneho miesta z vášho príbytku. Mnohý ľudia majú obavy kvôli vysokým výdavkom z elektrického kúrenia, ale tieto obavy nie sú opodstatnené. Vykurovacie káble Comfort Heat však skoro 100%-nou efektivitou premieňajú elektrickú energiu na tepelnú. Vďaka moderným termostatom a precíznym senzorom, sa veľmy ľahko dajú optimalizovať. Keďže káble priamo sa zohrievajú, neztráca sa zbytočne energia na zohriatie povedzme vody. Elektrické podlahové kúrenie sa dá podľa potreby v každej izbe nastavovať zvlášť. Takto platíte iba za to teplo, ktoré naozaj potrebujete. Pri múdrom zaobchádzaní ľahko môžu klesnúť výdavky na prevádzku pod cenu plynu. A to ešte nie je všetko! Nepotrebuje žiadnu údržbu, má oveľa dlhšiu životnosť než iné systémy.

Comfort Heat Vykurovacia rohož CTAE-100, 1200W, 12 m² (0,5x24m)

Aké je správne elektrické podlahové vykurovanie?

Lacnejšie vykurovacie káble sú zvyčajne vybavené iba PVC izoláciou. Problém s tým je taký, že kábel sa zohrieva na stupeň teploty ktorý je blízko teploty topenia PVC. Za kratšiu dobu tým pádom môže dôjsť k opotrebovaniu a zničí sa kábel v dôsledku skratu. Vykurovacie káble Comfort Heat majú fluoropolimerovú izoláciu, ktorá vydrží mnohokrát vyššie teploty a neopotrebuje sa ani o 10-rokov. Šanca na poruchu ja minimálna. Comfort Heat káble sú upevnené hliníkovým vláknom, vďaka čomu sa ľahko a bezpečne ohýba bez toho že by sa kábel poškodil. Zahnutý kábel uchová svoj tvar. K optimálnej prevádzke je potrebný aj dobrý termostat. Termostat vhodný k podlahovému kúreniu meria teplotu podlahy aj miestnosti, zaručujúc úspornú prevádzku. Takýto správny systém vráti Vám svoju cenu úsporamy už v prvej sezóne!

  Comfort Heat Vykurovacia rohož CTAE-100, 1000W, 10 m² (0,5x20m)

Nie len na podlahové kúrenie

Vykurovacie káble s väčším výkonom sú vhodné aj na odmrazenie chodníkov, schodov, atď. - v exteriéri. Pravdaže, k tomu sú potrebné aj správne senzory teploty a vlhkosti, aby systém zapol iba ak nasneží a mrzne.

Comfort Heat Vykurovací kábel CTAV-18, 100m, 1700W

Ak potrebujete viac informácií, kontaktujte spolupracovníka.

WebShop System