Kategórie
  • Akciové produkty
  • Adax elektrické kúrenie [81]
    •  
  • ClimaStar keramické vykurovacie panely [36]
    •  
  • GLAMOX Konvektory [12]
    •  
  • Comfort Heat Vykurovacie káble [77]
    •  
Novinky emailom
TOP produkty
Partnery

/blog

Tansun Limited: Kráľovná Alžbeta ll. vyznamenala výrobcov infračervených

tepelných žiaričov

O West Bromwich si milovníci futbalu istotne vybavia svetoznámy futbalový klub West Bromwich Albion. Avšak vo West Bromwich nedosiahlo úspechy len futbalové družstvo, ale aj iní. Okrem iných aj Pete Rana, ktorý sa v roku 1982 rozhodol, že zatvorí svoje pôvodné podnikanie (ročne vynášajúce približne viac ako 3 milióny EUR), ktoré podľa jeho tvrdenia nikam neviedlo a zaháji výrobu infračervených žiaričov. V tom období sa s niečím takým ešte nikto nezaoberal, preto sa stal Tansun Limited vo svete jedným z prvých výrobcov infračerveného terasového vykurovania. Spoločnosť je patrične hrdá, že v záujme pre dosiahnutie najvyššej kvality svojich výrobkov, od roku 1982 vyrába tepelné žiariče v prevádzke v anglickom West Bromwich.

02.07.2014 10:00

Majú Nóri pravdu?

Hovorí sa, že elektrické vykurovanie je oveľa drahšie ako plynové. Nuž, ale v Severnej a Západnej Európe sa to už dávno nevzťahuje na populárne typy elektrických vykurovacích panelov. Úspornú prevádzku jednak zaručuje takmer 100 % účinnosť premieňanej elektrickej energie na teplo, ďalej vďaka špeciálnej vykurovacej vložke a precíznemu regulačnému systému je spotreba iba tretina oproti bežným elektrickým zariadeniam.

Elektrické kúrenie - 3 hľadiská k správnej voľbe!

Elektrické vykurovanie je čoraz populárnejšie pre početné výhody, ktoré so sebou prináša. Lenže nesprávne zvolený systém, môže spôsobiť mnoho nepríjemností a môžete na to škaredo doplatiť. V našom článku hľadáme odpoveď, na čo si dávať pozor pri výbere.

Zakladné vedomosti o solárnych paneloch - čo musíte vedieť o využití slnečnej energie

Na rokovaní Vlády SR pripravili analýzu jednotlivých druhov obnoviteľných zdrojov energie, v ktorej sa píše: "Priemerná ročná energia slnečného žiarenia na horizontálny povrch je 1100 kWh/m2. Množstvo dopadajúcej slnečnej energie na územie SR je zhruba 200 krát väčšie ako súčasná spotreba zo všetkých primárnych zdrojov energie v krajine. Celkový potenciál slnečnej energie pre celé územie Slovenska je na úrovni 54 000 TWh. Energia slnečného žiarenia dopadajúceho na južne orientovanú plochu naklonenú pod optimálnym sklonom (približne 36 stupňov) je na území Slovenska 1275 kWh/m2 za rok (z toho približne 50% dopadne mesiacoch máj – august). Technický rozvoj panelov fotočlánkov umožnil zvýšenie ich účinnosti premeny energie v rozsahu od 11 do 14%." ... K tomu treba ešte dodať, že naše moduli už presahujú aj 15%-nú účinnosť.

(http://www.rokovania.sk/File.aspx/ViewDocumentHtml/Mater-Dokum-81880?prefixFile=m_)

Myšlienky o vykurovaní detskej izby 

Každý rodič chce to najlepšie pre svoje dieťa. Práve preto majú rodičia mnoho neistoty v sebe ohľadne vykurovania, hľadajú ideálne riešenie. Pri vykurovaní detskej izby je prvoradé, aby sme podporili zdravý vývoj dieťaťa, pričom nech to je aj podľa možnosti ekonomické. V tomto článku z týchto hľadísk sa pokúšame Vás informovať v tejto otázke.

podlahové kúrenie do detskej izby

Elektrické podlahové kúrenie pre začiatočníkov a pokročilých 

Vo veľkej letnej horúčave neexistuje lepší pocit, než bosími nohami kráčať po chladnej podlahe a pritom si dať na pitie niečo ľadové. To isté sa už nedá povedať v mrznúce zimné ráno, keď človeku sa ani nechce vyjsť spod periny. O čo príjemnejšie by bolo cítiť príjemne teplú podlahu pod našimi nohami?

Comfort Heat Vykurovacia rohož CTAE-100, 1200W, 12 m² (0,5x24m)

Kúrenie na terase. Ako to robí múdri človek? 

Stalo sa Vám už niekedy koncom zimy keď už o niečo intenzívnejšie zažiarilo slnko, že ste hneď mali pocit ako keby už prišlo leto? Vtedy človek dostane chuť sa obliecť o trocha ležérnejšie (máme už dosť teplého kabátu), začíname plánovať programy vo voľnej prírode. Po dlhom zovretí zimy by nám padlo dobre byť už viac vonku, sadnúť si von na terasu, zavolať kamarátov na grilovačku, pritom si s nimy vypiť limonádu. Príjemný jarný vánok nás volá, ale úprimne povediac k vysedávaniu vonku ešťe je stále príliš zima. Ak len nezakúrime nejako na terase...

Vireoo private chrome

Namiesto odpratávaniu snehu a odlamovania cencúľov 

"Odpratávanie snehu, odstraňovanie cencúľov a ľadu v zime spôsobuje značné výdavky obyvateľom bytoviek. Nehovoriac o tom, že nad hlavou im celý čas visí ako Damoklov meč nebezpečenstvo úrazov spôsobených ľadovými oštepmi a schodmi. Preto – pochopiteľne – s príchodom zimy k nám prichádzajú početné otázky ohľadne tejto témy." - píše sa v jednom časopise. Na otázky odpovedal Ján Szász – odborník na elektrické vykurovanie.

Exteriérna ochrana proti mrazu: potrubí, napájadiel pre zvieratá 

Z čias keď som chodil ešte na základnú, si pamätám jeden zarážajúci príbeh na ktorý dodnes nemôžem zabudnúť. Mohol som mať približne 8 až 9 rokov, môj spolužiak prišiel ráno do triedy so správou o svojom psíkovi. Chúďatko psíček zamrzol, nie hocijako. Bol mimoriadny mraz v noci, -20°C. Psíček malého vzrastu v noci bol smedný a chcel sa napiť. Ráno ho však našli s prilepeným jazykom ku miske s vodou, v tedy už bol úplne zamrznutý. Od vtedy rozmýšľam o tom ako sa to mohlo stať, ale jedno je isté, že psíček zamrzol.

orchrana-proti-mrazu

Majitelia tohto psíka zrejme nevedeli, že už za pár desiatok eur si človek môže ochrániť svoje potrubia a napájadlá zvierat od ničivého mrazu.  Pozrime sa aké riešenia sú nám k dispozícii:

WebShop System